Párkapcsolati problémák megoldása

Az elfojtott feszültségek, kezeletlen indulatok miatt kialakuló testi tüneteknek – szorongás vagy akár depresszió – gyakran nem is értjük az okát, hiszen kívülről nézve irigylésre méltó családi életet élünk.

Pedig a rossz kommunikáció, a megértés hiánya miatt észrevétlenül egyre inkább befelé fordulunk, “sündisznóvá” válunk, és saját magunk sem értjük már, hogy mi történt velünk. Mitől váltunk egyre fásultabbá, érdektelenebbé a párunk iránt?

Úgy érezhetjük, hogy csődbe jutott a párkapcsolatunk, nem látjuk a kiutat. Pedig ha a lelkünkbe nézünk, rájövünk, hogy mélyen szeretjük a másikat, de már nincs ötletünk, eszközünk arra, hogyan változtassunk.

Ekkor érdemes külső segítséget kérni, esélyt adva a párkapcsolat megmentésére, hogy újra közös nyelven beszélhessünk, és megérthessük egymást. Ne várjon az utolsó pillanatig, párkapcsolati probléma esetén minél előbb kérjen segítséget szakembertől, akit érdemes legalább egy konzultáció erejéig felkeresni.

A pszichológus tapasztalata és szakértelme mellett a saját személyiségével is dolgozik. Nagyon fontos, hogy őszinte, bizalmas légkört alakítson ki a klienssel. Ennek alapja a szimpátia és a kölcsönös elfogadás. Elszánt munkával is csak ebben az esetben számíthatunk eredményre.

Az első beszélgetés arra ad lehetőséget, hogy megnevezzük a problémát. Három találkozás mindenképpen szükséges ahhoz, hogy kölcsönösen eldönthessük, megbízunk-e egymásban, tudunk-e együtt dolgozni. Ha igen, akkor nagy valószínűséggel tudok Önnek segíteni a párkapcsolati problémák megoldásában.

Keressen bizalommal – a részletes információkat, elérhetőségemet megtalálja a főoldalon.