A leggyakoribb párkapcsolati problémák

A hétköznapok mókuskerekében az ember gyakran észre sem veszi, hogy a párjára szinte semmi ideje nem jutott, elvesztek az intim pillanatok, beszélgetések, szeretkezések, hetekre, hónapokra, akár évekre is.

Ilyenkor a kommunikáció gyakran beszűkül az élet technikai bonyolításával, szervezésével kapcsolatos teendők megbeszélésére.

Gyakran kifejezzük a másikkal való elégedetlenségünket, azt, hogy esetleg fontosabb a munkája, vagy észrevesszük magunkon, hogy szívesebben maradunk a munkahelyünkön, mint hogy hazatérjünk feszült otthonunkba.

Ha próbálunk a párunkkal beszélni, elmondani, hogy mi bánt, vagy mire lenne szükségünk, gyakran értetlen fülekre találunk. Nem értjük, hova lett az a harmónia, ahogy a kapcsolatunk elején megértettük egymást. Az az érzésünk, hogy a másik eltávolodott, és szinte nem érti a nyelvet, amelyen beszélek.

Egy biztos, hogy ezek nem egyedi párkapcsolati problémák, nem csak Ön néz velük szembe. Ha ezek a problémák már a szexuális kapcsolat elhárításához vagy teljes érzelmi elhidegüléshez vezetnek, akkor mindenképpen foglalkozni kell a párkapcsolat rehabilitálásával.

Párkapcsolati problémák
Személyesen vagy online is dolgozhatunk. Másoknak már sikerült - ne odázza tovább. Érdeklődjön bizalommal!
*Telefon 9:00-20:00 óráig

Mikor forduljon szakemberhez párkapcsolati problémák esetén?

Nem érdemes megvárni, amíg az elfojtott feszültségek, kezeletlen indulatok esetleg testi tünetekké válnak, és szorongás, vagy akár depresszió alakul ki – aminek gyakran nem is értjük az okát, hiszen kívülről nézve irigylésre méltó családi életet élünk.

A rossz kommunikáció, a megértés hiánya miatt észrevétlenül egyre inkább befelé fordulunk, “sündisznóvá” válunk, és saját magunk sem értjük már, hogy mi történt velünk. Mitől váltunk egyre fásultabbá, érdektelenebbé a párunk iránt?

Úgy érezhetjük, hogy csődbe jutott a párkapcsolatunk, nem látjuk a kiutat. Pedig ha a lelkünkbe nézünk, rájövünk, hogy mélyen szeretjük a másikat, de már nincs ötletünk, eszközünk arra, hogyan változtassunk.

Ekkor érdemes külső segítséget kérni, esélyt adva a párkapcsolat megmentésére, hogy újra közös nyelven beszélhessünk, és megérthessük egymást. Ne várjon az utolsó pillanatig, párkapcsolati probléma esetén minél előbb kérjen segítséget szakembertől, akit érdemes legalább egy konzultáció erejéig felkeresni.

Ki segíthet a párkapcsolati problémák megoldásában? Hogyan válasszon pszichológust?

A pszichológus tapasztalata és szakértelme mellett a saját személyiségével is dolgozik. Nagyon fontos, hogy őszinte, bizalmas légkört alakítson ki a klienssel. Ennek alapja a szimpátia és a kölcsönös elfogadás. Elszánt munkával is csak ebben az esetben számíthatunk eredményre.

Az első beszélgetés arra ad lehetőséget, hogy megnevezzük a problémát. Három találkozás mindenképpen szükséges ahhoz, hogy kölcsönösen eldönthessük, megbízunk-e egymásban, tudunk-e együtt dolgozni. Ha igen, akkor nagy valószínűséggel tudok Önnek segíteni a párkapcsolati problémák megoldásában.

E-mailben megfogalmazott kérdésére szívesen válaszolok. (Elfoglaltságomtól függően legfeljebb 4-7 napon belül.) Ha a honlapom bizalmat keltett Önben, e-mailben vagy telefonon is kérhet személyes találkozót.

A többit meglátjuk.